Wat is het verschil tussen transitievergoeding en de kantonrechtersformule?

De kantonrechtersformule is een formule om ontslagvergoedingen te berekenen. Deze formule is ooit door de kantonrechters ontwikkeld. Vanaf 2015 hanteren kantonrechters niet meer de kantonrechtersformule bij ontslag, maar de transitievergoeding (en eventueel een extra vergoeding bovenop de transitievergoeding). Lees verder »

Is de kantonrechtersformule nog van toepassing?

Let op! De kantonrechtersformule is sinds 1 juli 2015 officieel afgeschaft en wordt door kantonrechters in Nederland niet meer toegepast. Rechters gaan sindsdien uit van de transitievergoeding, soms aangevuld met een billijke vergoeding. Lees verder »

Bron: ontslag.nl

Hoeveel belasting moet ik betalen over mijn transitievergoeding?

Omdat uw transitievergoeding boven op uw inkomen komt, betaalt u mogelijk het hoge belastingpercentage van 49,5%. Als uw inkomen + transitievergoeding lager is dan € 68.507, betaalt u 37,1% belasting. Over alles boven € 68.507 betaalt u 49,5 % belasting. Lees verder »

Wat is de transitie vergoeding?

Als u het initiatief neemt om uw werknemer te ontslaan of zijn contract niet te verlengen, dan heeft hij recht op een vergoeding. Deze vergoeding heet de transitievergoeding. Een werknemer kan de transitievergoeding bijvoorbeeld gebruiken om zich om te scholen of om een eigen bedrijf te beginnen. Lees verder »

Bron: www.uwv.nl
Gerelateerd aan Wat is het verschil tussen transitievergoeding en de kantonrechtersformule?