Wat is Runderpastrami?
Spijkerman Runderpastrami Pastrami is van origine een Roemeens runder vleeswaar dat door Joodse migranten overgebracht is naar de VS waar het zeer populair is geworden. Het meest bekende broodje van de bekendste deli store in New York is de Pastrami on Rye, een boordje gevuld met Pastrami. Lees verder »
Waar smaakt pastrami naar?
In Nederland kun je pastrami soms ook nog wel eens vinden bij de betere slager. De zoute en rokerige smaak, en de complexe kruiden waarmee het vlees op smaak gebracht wordt, geven het een typische smaak die je nergens anders van kent. Die doet het heel goed op broodjes, met een beetje zuurkool. Lees verder »
Wat is runder pastrami?
Pastrami is gepekeld, gerookt en gekruid rundvlees. Het vindt zijn oorsprong in de binnenlanden van Roemenië, waar het met name van schapenvlees wordt gemaakt. Pastrami is populair bij de Joodse gemeenschap in de Verenigde Staten, en dan vooral in New York. Lees verder »