Wat kan je met kruipruimte?

De kruipruimte wordt vaak gebruikt om allerlei leidingen in weg te werken, zoals rioolbuizen, verwarmingsbuizen, kabels en leidingen voor de elektrische installatie, enzovoort. Lees verder »

Waar is kruipruimte goed voor?

De functie van de kruipruimte is die van een buffer, een extra compartiment. Dit compartiment is ervoor om de vloer van de begane grond niet in aanraking te laten komen met de ondergrond. Tevens dient de ruimte voor het plaatsen van leidingwerk. Denk daarbij aan gasleidingen, waterleidingen, elektriciteit en afvoeren. Lees verder »

Hoe lang mag je in een kruipruimte werken?

Voor bestaande kruipruimten die lager zijn dan 60 cm geldt dat medewerkers aaneengesloten maximaal één uur mogen werken. Voor kruipruimten die hoger zijn geldt een maximale werkduur van anderhalf uur. Daarna is verblijf van minimaal 15 minuten buiten de kruipruimte verplicht. Lees verder »

Heb je een kruipruimte nodig?

Waarom zijn kruipruimtes niet meer nodig? Met de komst van betonnen vloeren verviel de functie van kruipruimte als 'ventilator' van de houten vloer. Het huidige Bouwbesluit stelt kruipruimteventilatie dan ook niet langer verplicht. Daar staat wel een eis aan de luchtdichtheid van de begane grondvloer tegenover. Lees verder »

Heeft een huis altijd een kruipruimte?

Niet elke woning in Nederland is voorzien van een kruipruimte. De begane grond vloer rust in een dergelijk geval veelal direct op de grond of er is sprake van een minimale kruipruimte van bijvoorbeeld slechts 10 tot 15 cm. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kan je met kruipruimte?