Wat kost een kernonderzeeër?

In 2012 stuurde een Russisch-Noorse expeditie een onderwaterrobot naar het wrak van de kernonderzeeër K-27, die zich op circa 30 meter diepte in de Baai van Stepovogo bevindt. De Russen willen niet langer wachten: de onderzeeërs moeten worden geborgen. Dat zal een slordige 200 miljoen euro kosten. Lees verder »

Bron: wibnet.nl

Hoeveel kost een nucleaire onderzeeër?

"Er is geld gereserveerd, en we zullen uiteindelijk kijken hoeveel boten we daarvoor kunnen kopen." Een onderzeeboot kost volgens deskundigen ongeveer 800 miljoen euro per stuk. Lees verder »

Bron: nos.nl

Hoe duur is een duikboot?

Onderwater bereikt de onderzeeboot een snelheid van zo'n ongeveer 5,5 km/u. Hij kan ook acht uur lang onder blijven. Aan alle kopers wordt een twaalfdaagse training aangeboden, maar Nemo kan ook op afstand worden bediend vanaf het moederschip of de kust. De prijzen beginnen bij ongeveer een miljoen euro. Lees verder »

Bron: www.ad.nl

Hoe lang kan een kernonderzeeër onder water blijven?

Hierdoor kunnen kernonderzeeboten maandenlang onder water blijven en hebben ze een bijzonder grote actieradius. Als gevolg van de hogere geluidsproductie zijn de kernonderzeeërs wel makkelijker op te sporen dan gewone onderzeeboten. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kost een kernonderzeeër?