Wat kost het om de brandweer te laten komen?

De wettelijke opdrachten van de brandweer, zoals het blussen van een brand of het bevrijden van een slachtoffer uit een voertuig, zijn in principe gratis. Daar betaal je immers belastingen voor. Lees verder »

Wie betaalt de brandweer bij brand?

De eventuele kosten zijn niet noodzakelijk voor rekening van de persoon die de brandweer contacteerde. In principe betaalt de persoon voor wie de interventie gebeurt de kosten. Maar als hij/zij niet aansprakelijk was, kan het bedrag wel degelijk teruggevorderd worden van de persoon die wel aansprakelijk was. Lees verder »

Bron: bvlar.be

Wat kost een nieuwe brandweerauto?

De truck moet zo'n 1,1 miljoen dollar kosten, wat voor een brandweerwagen niet goedkoop is, maar ook weer niet schreeuwend duur. Die dingen kosten nu eenmaal een hoop geld. Een beetje brandweerauto kost tussen de 250.000 dollar voor een instapper tot 600.000 dollar voor een crashtender op het vliegveld. Lees verder »

Bron: topgear.nl

Hoe wordt de brandweer betaald?

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Brandweerman Het aanvangssalaris is €1429 en het eindsalaris €2203. Nadat je de basisopleiding met goed gevolg hebt doorlopen en in de 24-uurdienst wordt geplaatst, ontvang je bovenop je salaris de vaste brandweertoeslag (minimaal € 244,15 bruto per maand). Lees verder »

Hoe bereik ik de brandweer?

Bel dan altijd 112. Het telefoonnummer 0900-0904 is 24 uur per dag bereikbaar voor alle niet-spoedeisende meldingen waarbij je de brandweer ter plaatse nodig hebt. Je wordt gevraagd de plaatsnaam in te spreken waar je de melding voor doet. De centrale verbindt je door met de regionale meldkamer. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kost het om de brandweer te laten komen?