Wat kost het om een ambulance te laten komen?

Een ambulancerit (spoed) komt gemiddeld neer op ongeveer 600 euro. De prijs van spoedvervoer per ambulance wordt mede bepaald door het aantal kilometers dat de ambulance gereden heeft en een toeslag voor de meldkamer die de rit coördineert. Lees verder »

Wie betaalt de ambulance?

Een ambulancerit (spoed) komt gemiddeld neer op ongeveer €600. De prijs van spoedvervoer per ambulance wordt mede bepaald door het aantal kilometers dat de ambulance gereden heeft en een toeslag voor de meldkamer die de rit coördineert. Het ambulancevervoer wordt betaald door de zorgverzekeraar. Lees verder »

Wat kost een ambulance eigen risico?

U betaalt geen eigen bijdrage voor ambulancevervoer. Dit vervoer telt wel mee voor uw eigen risico. Lees verder »

Waarom wordt ambulance niet vergoed?

Welk ambulancevervoer wordt niet vergoed door zorgverzekering? De basisverzekering vergoedt de kosten voor ambulancevervoer niet als je voor begeleiding of therapie naar een verpleeghuis of psychiatrische instelling moet worden gebracht. Lees verder »

Bron: www.geld.nl

Hoeveel kost ambulance Belgie?

Sinds 1 januari 2021 kost elke dringende interventie van de ambulance 61,41 euro, ook als de patiënt besluit niet mee te gaan. Er is geen tegemoetkoming van de ziekteverzekering. Bovenop dit bedrag mogen geen bijkomende kosten worden aangerekend. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat kost het om een ambulance te laten komen?