Wat kun je met een kamado?
Maar met een kamado kun je dan ook veel meer dan met een gewone barbecue. Je kunt er mee grillen, bakken, koken, roken, stomen en roerbakken en ingrediënten en gerechten er heel low and slow op garen. Lees verder »
Wat is het voordeel van een kamado?
Een kamado is veelzijdig: meer dan grillen alleen En, bijkomend voordeel is dat een kamado veel minder houtskool verbruikt dan een gewone houtskool barbecue. Wat zijn de mogelijkheden: Roken: je kunt je kamado verhitten en op een lage temperatuur houden. Dit kan met een gewone BBQ niet. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een Green Egg en een kamado?
Een Kamado Joe is bijvoorbeeld een stuk dikker dan een Big Green Egg, dus is hij constanter en zuiniger, maar misschien net iets minder eenvoudig omlaag te krijgen (Het verschil is triviaal). Een ander nadeel van keramische barbecues is dat ze zwaar zijn en moeilijk te verplaatsen. Lees verder »
Wat is handig om te hebben bij een kamado BBQ?
- Gietijzeren rooster. Gemaakt van de beste kwaliteit gietijzer en perfect om vlees en groenten op te grillen. ...
- Rooster lifter. Ideaal om warme roosters uit je kamado te verwijderen. ...
- Druippan. ...
- Thermometer. ...
- Een goed kookboek.
- Lees verder »
Hoe werk je met een kamado?
Om de kamado aan te steken steek je een paar aanmaakblokjes tussen de houtskool. Steek vervolgens de blokjes aan. Sluit vervolgens het deksel en zet de margrietschijf volledig open. Wacht nu tot de temperatuur van de kamado zo'n 5 graden onder de gewenste temperatuur is en knijp dan de luchtinlaat en de margrietschijf. Lees verder »