Hoe maak je een kamado schoon?
7 – Schoonmaken & schoon branden van je kamado Wanneer de kamado aan de binnenkant erg vet en vies is kan je deze even schoonbranden. Dit hoef je echt niet iedere keer te doen, niet op hoge temperatuur te doen en ook niet voor een lange periode. Een half uurtje op 250 graden is meer dan prima. Lees verder »
Hoe maak ik mijn kamado schoon?
- Vul de kamado tot de rand van de vuurring en steek de kolen aan.
- Laat de temperatuur oplopen tot 180 graden, plaats nu de heat deflector en grill rooster. ...
- Laat alle ventilatieroosters open en laat de temperatuur oplopen tot 250 graden.
- Lees verder »
Hoe Bastard schoonmaken?
Verwijder regelmatig met de pook de as onderin je Bastard. Maak na maximaal vier beurten de barbecue helemaal schoon door de binnenringen te verwijderen en met een stoffer en blik helemaal schoon te vegen. Let op: Houd bij het schoonmaken The Bastard vast en laat de deksel niet open staan. Lees verder »
Hoe moet je een kamado inbranden?
Het inbranden van de Kamado; - 1e gebruik: circa 1 uur op +/- 100 graden °C. Vervolgens de Kamado geheel laten afkoelen. - 2e gebruik: circa 1 uur op +/- 100 graden °C. Vervolgens de Kamado geheel laten afkoelen. Lees verder »
Hoe doof je een kamado?
U kunt de kamado heel makkelijk doven door na het koken de schuif onderin en bij de top te sluiten. Er zal geen zuurstof meer bij het vuur komen en dit zal snel doven, waarna de kamado afkoelt. Door de dikke keramische wanden van de kamado duurt het afkoelen ongeveer een uur of langer. Lees verder »