Wat maakt een burger een burger?
In staatsrechtelijke zin is een burger een lid van de bevolking van een staat of bijvoorbeeld een gemeente; meer specifiek gaat het over zijn of haar rechtsverhouding tot een overheidsorganisatie. Lees verder »
Wat maakt een hamburger een hamburger?
Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild gemalen vlees (meestal rundergehakt). Vaak wordt 'hamburger' ook als pars pro toto gebruikt voor een broodje dat met deze schijf belegd is. Vaak worden hier sla, tomaat, ui, spek, ei, augurken en kaas aan toegevoegd en sauzen als mosterd, mayonaise, ketchup of chilisaus. Lees verder »
Hoe wordt een hamburger gemaakt?
Om er een echte McDonald's hamburger van te maken, wordt het vlees gemalen en tot schijven gevormd. Deze worden direct ingevroren en verpakt voor distributie aan onze restaurants. Tijdens het vervoer, maar ook tijdens het laden en lossen, worden de burgers constant diepgevroren gehouden tot bereiding. Lees verder »
Wat voor vlees zit er in een hamburger?
Hamburgers zijn schijven gemalen vlees van rund, varken of kip. Er kan tartaar gebruikt worden voor het maken van een hamburger. Hamburgers bevatten vaak meer dan 10% vet, ook wordt er zout en kruiden toegevoegd. Lees verder »
Hoe komt de hamburger aan zijn naam?
Hamburg was als belangrijke havenstad aan de Baltische Zee één van de eerste plaatsen waar het platte en rauw gegeten rundvlees populair werd. Echter vonden ze in het Duitse Hamburg dat die rauwe 'tartaar' nóg veel lekkerder werd door het licht te bakken. En die 'Hamburger Steak' veranderde al gauw in 'de hamburger'. Lees verder »