Wat moet er in een HACCP-plan?

In een HACCP-plan zet u de gevaren voor de veiligheid van voedsel in uw productieproces. U onderzoekt ook het risico dat dit gevaar echt gebeurt. Daarnaast noemt u de punten in het proces die u extra moet controleren om dit risico tegen te gaan. Uw plan HACCP-plan (voedselveiligheidsplan) moet aan voorwaarden voldoen. Lees verder »

Wat staat er in de HACCP?

Met HACCP loopt een bedrijf het hele productieproces na op mogelijke gevaren voor de veiligheid van voedsel. Deze gevaren worden benoemd. Vervolgens moeten ze aangeven hoe de daaraan verbonden risico's worden beheerst. De woorden in Hazard Analysis and Critical Control Points geven weer waar het voor staat. Lees verder »

Wat is de eerste stap bij het opstellen van een Haccp plan?

Fase 1 HACCP plan: Gevaren inventariseren Het begin van een HACCP plan is het inventariseren van eventuele gevaren voor de voedselveiligheid. Dit kunnen verschillende soorten gevaren zijn; (micro-)biologische, chemische -, fysische – en biotechnologische gevaren. Niet elk gevaar is van toepassing bij een bedrijf. Lees verder »

Wat dient er in een HACCP opgenomen te worden?

HACCP is een methode waarmee binnen een bedrijf wordt nagedacht over de schadelijke stoffen die eventueel in de producten terecht zouden kunnen komen. Deze schadelijke stoffen worden gevaren genoemd. In de gevarenanalyse van HACCP wordt ingeschat welke risico's deze gevaren vormen voor de gezondheid van de consument. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat moet er in een HACCP-plan?