Wat is Haccp in de zorg?
Wat betekent HACCP? HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is een voedselveiligheidssysteem wat onder de Europese wetgeving valt. Organisaties die werken met voedsel voorkomen hiermee dat de veiligheid van het eten en drinken in gevaar komt. Lees verder »
Bron: www.zorgvoorbeter.nl
Wat zijn de 10 HACCP principes?
- Bepaal alle mogelijke gevaren van de processen die binnen het bedrijf worden uitgevoerd.
- Bepaal de Critical Control Points (CCP's). ...
- Stel per CCP een norm vast.
- Monitor de CCP's. ...
- Leg corrigerende maatregelen vast per CCP. ...
- Controleer of het HACCP-plan goed is. ...
- Leg alles vast.
- Lees verder »
Bron: www.voedingscentrum.nl
Welke HACCP lijsten zijn verplicht?
Bereidt of verhandelt u levensmiddelen? Dan moet u een voedselveiligheidsplan hebben. Een voedselveiligheidsplan beschrijft de processen die belangrijk zijn bij ontvangst, bereiding, productie, verpakking, opslag en transport van levensmiddelen. Lees verder »
Bron: www.nvwa.nl
Hoe werk je veilig volgens HACCP?
- Inventariseer alle potentiële gevaren en wijs de reële gevaren aan.
- Ga na welke maatregelen er nodig zijn om het gevaar te beheersen en stel de kritische beheerspunten (CCP's) vast. ...
- Geef per CCP de kritische grenzen aan.
- Stel vast hoe de CCP's bewaakt worden.
- Lees verder »
Bron: www.nvwa.nl
Gerelateerd aan Wat is Haccp in de zorg?