Wat mogen vrouwen niet in Dubai?

Topless of naakt zonnen is verboden evenals doorschijnende zwemkleding en kleine strings. Strandkleding wordt alleen toegestaan op het strand, niet daarbuiten. Neem extra kleding mee als u de aangrenzende boulevard wilt bezoeken. Zorg dat onderkleding zoals een bh of string niet zichtbaar is. Lees verder »

Bron: dubaigids.nl

Wat kan wel en niet in Dubai?

Zo zijn bvb. WhatsApp, Skype, FaceTime en andere videogesprekken niet toegestaan in Dubai. Rondrijden in een vuile auto of een foto maken van die ene persoon die daar geen toestemming voor heeft gegeven kan al snel oplopen tot een fikse boete of zelfs een celstraf. Toch hoef je niet bang te zijn om Dubai te bezoeken. Lees verder »

Wat doen vrouwen in Dubai?

Vrouwen in de Dubai hebben een veel meer liberale levensstijl dan veel van vrouwen in andere landen uit de Golf-regio zoals Saudi-Arabië. Dat wil zeggen dat vrouwen mogen rijden, werken etc. Reizigers dienen zich er wel bewust van te zijn dat Dubai een samenleving is met traditionele, islamitische wortels. Lees verder »

Waarom mag je niet Facetimen in Dubai?

De VAE blokkeert de diensten waarschijnlijk vanwege veiligheidsoverwegingen en om inkomsten van zijn staatsmonopolistische telecommunicatiebedrijven te beschermen. De autoriteiten hebben het verbod echter nooit publiekelijk toegelich. Lees verder »

Bron: www.nu.nl

Kan je als vrouw alleen naar Dubai?

De Verenigde Arabische Emiraten en vooral Dubai zijn zeer veilig voor vrouwen en specifiek vrouwelijke reizigers. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat mogen vrouwen niet in Dubai?