Wat wordt er gevierd met eerste kerstdag?

Werd Jezus in de kerstnacht geboren? In de vierde eeuw roept de christelijke kerk de datum 25 december uit tot de officiële geboortedag van de zoon van God: de dag die wij nu kennen als Eerste Kerstdag. Lees verder »

Bron: npokennis.nl

Wat wordt er met kerst gevierd?

Met kerst, dat elk jaar op 25 en 26 december plaatsvindt, vieren christenen de geboorte van Jezus. Het verhaal over de geboorte van Jezus staat ook beschreven in de Bijbel en kan dan ook ter sprake komen op school. Lees verder »

Bron: www.loes.nl

Wat voor dag is eerste kerstdag?

Eerste Kerstdag wordt altijd op 25 december gevierd. Lees verder »

Waarom is er een eerste en tweede kerstdag?

Het is één van onze elf officiële feestdagen en we schrijven het zelfs met hoofdletters: Tweede Kerstdag. Maar waarom eigenlijk? We vieren officieel niets, want zelfs Jezus Christus viert zijn verjaardag geen twee dagen achter elkaar. Lees verder »

Bron: nos.nl

Hoe vieren katholieken kerst?

De katholieken gaven eerder aan de kerststal, eventueel met groene versieringen, de ereplaats in huis, pas sinds 1982 staat er in het Vaticaan ook een kerstboom. Protestanten weerden echter in het algemeen de beelden van de kerststal, vanwege hun beeldenverbod, vandaar had de kerstboom bij hen meer succes. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat wordt er gevierd met eerste kerstdag?