Wat zijn de kenmerken van een erlenmeyer?
Een Erlenmeyer heeft een brede, platte basis en een conisch lichaam dat taps toeloopt in een cilindrische hals . Het wordt in laboratoria gebruikt voor het mengen, koelen, verwarmen, filtreren, incuberen en opslaan van vloeistoffen. Deze kolven zijn vernoemd naar Emil Erlenmeyer, de Duitse chemicus die deze kolven creëerde. Lees verder »
Wat is de functie van Erlenmeyer?
De erlenmeyer wordt in laboratoria veel gebruikt om reacties in uit te voeren. De platte bodem is bij verhitten minder sterk dan de ronde bodem van een rondbodemkolf, maar geeft de erlenmeyer wel het voordeel dat men hem gewoon weg kan zetten of bijvoorbeeld op een verwarmde plaat kan plaatsen. Lees verder »
Wat is een erlenmeyer in de scheikunde?
Een erlenmeyer, ook wel bekend als een conische kolf (Brits Engels) of een titratiekolf, is een type laboratoriumkolf met een platte bodem, een conisch lichaam en een cilindrische hals . Het is vernoemd naar de Duitse chemicus Emil Erlenmeyer (1825–1909), die het in 1860 uitvond. Lees verder »
Wat is het verschil tussen een maatbeker en een erlenmeyer?
Het belangrijkste verschil tussen een Erlenmeyer-kolf en een beker is de vorm. De beker heeft een cilindrische vorm en een platte bodem, terwijl de Erlenmeyer-kolf een conische vorm en een platte bodem heeft . Erlenmeyer-kolven hebben een taps toelopend lichaam en een smalle hals. Bekers zijn grote potten met een open mond en een tuit om uit te schenken. Lees verder »