Wat zijn de taken van de Kansspelautoriteit?

De 1e wettelijke taak is het reguleren van de kansspelmarkt door vergunningen te verlenen aan kansspelaanbieders. Om een vergunning te krijgen, moeten aanbieders voldoen aan voorwaarden. De Kansspelautoriteit controleert of dat het geval is. De Kansspelautoriteit houdt risicogestuurd toezicht. Lees verder »

Wat doet de Kansspelautoriteit?

Taakomschrijving Kansspelautoriteit De Kansspelautoriteit heeft als doelstellingen de consument beschermen, kansspelverslaving voorkomen en illegale spelen en criminaliteit tegengaan. De Kansspelautoriteit kan handhavend optreden door bijvoorbeeld een boete op te leggen bij overtredingen van de Wet op de Kansspelen. Lees verder »

Wat kost gokken jou stop op tijd?

Daarom is er een nieuwe waarschuwende tekst ontwikkeld. De nieuwe waarschuwingstekst 'Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+' wijst op de risico's van deelname aan kansspelen, is opgesteld op basis van wetenschappelijke inzichten en theorieën over gedragsverandering, en is op een gestructureerde wijze ontwikkeld. Lees verder »

Wat doet de KSA?

Taken van de Kansspelautoriteit De KSA zorgt voor een betrouwbaar aanbod aan kansspelen in Nederland. Ze controleert de wet- en regelgeving en regelt de kansspelheffing. Lees verder »

Wie heeft vergunning voor online gokken?

Online kansspelen spelen is alleen mogelijk bij online casino's met een vergunning van de Kansspelautoriteit. De bedrijven die geen vergunning hebben om op de Nederlandse markt te opereren, zijn bijna allemaal op 1 oktober offline gegaan voor Nederlandse spelers. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn de taken van de Kansspelautoriteit?