Wat is een Kansspelautoriteit?

Taakomschrijving Kansspelautoriteit De Kansspelautoriteit is de toezichthouder op de markt voor de kansspelen. De Kansspelautoriteit heeft als doelstellingen de consument beschermen, kansspelverslaving voorkomen en illegale spelen en criminaliteit tegengaan. Lees verder »

Wat is illegaal gokken?

Hierbij gaat het zowel om de (legale) kansspelbranche als om illegale gokpraktijken (zoals illegale casino's en bingo's). Bij de eerste vorm bestaat er een risico op witwaspraktijken, bij de tweede is de exploitatie op zich al illegaal. Lees verder »

Bron: hetccv.nl

Kan je zelf een loterij beginnen?

Het kan erg leuk zijn om zelf een loterij te beginnen. Maar het opzetten van een loterij mag niet zomaar. Zo krijg je te maken met allerlei Nederlandse regels, zoals bijvoorbeeld de wet op kansspelen, het aanvragen van vergunningen en moet je kansspelbelasting betalen. Lees verder »

Waarom mag je niet gokken?

Als je het gokken niet langer onder controle hebt en er afhankelijk van bent, kunnen er mentale problemen ontstaan. Je hebt last van sombere buien, je zelfvertrouwen daalt, je wordt achterdochtig en soms zelfs agressief. Dit is ook een van de aspecten waarom gokken gevaarlijk is. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een Kansspelautoriteit?