Wat zijn rouge aardappelen?

De rode Vlaamse aardappel is een laat en winterhard ras dat opvalt door zijn kleur en de overvloedige oogst. Het vruchtvlees is licht zoet, met een gele tint aan de rand en rood in het midden. De kleur blijft onveranderd na het koken. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor puree en chips. Lees verder »

Wat is de meest gezonde aardappel?

Zoete aardappels zijn duidelijk kampioen als het op bètacaroteen aankomt. Er zit namelijk 9,4 mg per 100 gram in en gewone aardappels bevatten geen bètacaroteen. De zoete knol wint ook qua hoeveelheid in vitamine B2, vitamine B3, vitamine C en vitamine E. De gewone aardappel bevat wel meer magnesium en vitamine B6. Lees verder »

Bron: fitchef.nl

Waar koop ik roseval aardappels?

De Roseval verkrijgt u bij Aardappelshop net zo makkelijk als iedere andere pieper. Deze aardappel kan per 1KG, 2,5KG, 5KG of 10KG besteld worden. Met de roseval haalt u een echte culinaire aardappel in huis. Lees verder »

Hoe lang moeten rode aardappelen koken?

Zodra het water kookt, draait u het vuur lager. Over het algemeen koken aardappelen in twintig minuten tijd gaar, maar dit is afhankelijk van het soort en hoe hoog u het vuur heeft staan. Met een vork kunt u gemakkelijk in de gaten houden of de aardappelen al bijna gaar zijn. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat zijn rouge aardappelen?