Wat zit er in melkwei?
Samenstelling en voederwaarde Wei bevat weinig droge stof (6 – 8 %), die voornamelijk bestaat uit lactose (70 – 73 %), eiwitten (11 – 13 %) en minerale zouten (7 – 11 %). Verder een variabele hoeveelheid melkzuur (0,5 – 10 %), citroenzuur (1 %) en niet-eiwit stikstof (0,5 – 0,8 %). Lees verder »
Is melkwei gezond?
Melkwei is heel rijk aan vitamines van de B-groep en aan mineralen, stabiliseert je bloedsuiker en is verdund uitwendig gebruikt een fantastisch middel voor je huid (een beetje vergelijkbaar met appelazijn). Lees verder »
Waaruit bestaat wei?
Wei is een bijproduct van de kaasbereiding. De wei (weivloeistof) bevat onder andere de serum- of wei-eiwitten en de in water oplosbare vitaminen en mineralen die ook in melk voorkomen. Het wei-eiwit wordt ook wel afgezonderd van de weivloeistof en onder meer verwerkt in eiwitverrijkte voedingsmiddelen. Lees verder »
Is Melkserum hetzelfde als wei?
De toepassingen van wei. Wei, wat ook wel melkserum zonder de restjes caseïne genoemd wordt, heeft zeer veel toepassingen. Kaaswei wordt onder andere gebruikt in het onderzoek, bijvoorbeeld als groeimedium voor micro-organismen. Lees verder »
Waarvan is weipoeder gemaakt?
Weipoeder of ook wel Whey of melkplasma genoemd is een bijproduct van de kaasbereiding. De Wei is het water (vocht) wat overblijft bij de bereiding van kaas door het stremmen van melk. Lees verder »