Wat zit er in sukade?
Sukade is een citrusvrucht, die ook wel cederappel, cedercitroen of muskuscitroen genoemd wordt. De vrucht bestaat grotendeels uit schil, en lijkt wel wat op een citroen of sinaasappel. Sukade wordt als vrucht geplukt. Vervolgens wordt de sukade eerst een maand gepekeld, gespoeld en daarna in suikerstroop gekookt. Lees verder »
Waar is sukade van gemaakt?
Van de vruchten van de sukadeboom (Citrus medica) wordt sukade gemaakt. De sukadeboom komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Sukadebomen groeien onder andere in Griekenland en in Italië (op Sicilië) en op Corsica. De meeste sukade komt echter uit Puerto Rico. Lees verder »
Wat voor vlees is sukade?
De sucade is een vrij stevig stuk vlees afkomstig uit de schouder van het rund. Een spier die actief wordt benut. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Wanneer je hem lang bereidt is het een heerlijk stuk vlees met een rijke smaak. Lees verder »
Wat zijn sukade blokjes?
Sukade is afkomstig van de sukadeboom. Deze blokjes zijn de schil van een citrusvrucht welke lijkt op een sinaasappel, de cederappel. Deze wordt gekonfijt waarmee veel suikers worden toegevoegd. De blokjes zijn heerlijk zoet van smaak en niet zo bitter als de schil van een sinaasappel. Lees verder »