Wat is een sukade vlees?

De sucade is een vrij stevig stuk vlees afkomstig uit de schouder van het rund. Een spier die actief wordt benut. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Wanneer je hem lang bereidt is het een heerlijk stuk vlees met een rijke smaak. Lees verder »

Is sukade hetzelfde als stoofvlees?

Sucade uit de schouder, riblap tussen de ribben vandaan en runderlappen niet specifiek uit één deel, maar wel altijd uit het voorste deel van de rund. Sucade kun je dus omschrijven als een specifiek stuk runderlap, maar een runderlap is geen sucade… volg je 'm nog? Lees verder »

Wat is het verschil tussen sukade en riblappen?

Een sucadelap wordt van de schouder gesneden, een riblap uit het eerste deel van de ribben en een runderlap worden van verschillende andere delen gesneden. Poulet zijn in stukken gesneden runderlappen en sommigen zeggen dat deze stukken het best zijn voor oma's hachee, het ouderwetse draadjesvlees. Lees verder »

Wat is sukade eigenlijk?

Sukade is de gesuikerde schil van de vrucht van de sukadeboom, Citrus medica. Het is een citrusvrucht, die ook wel cederappel, cedercitroen, sukadecitroen, cedraat of muskuscitroen wordt genoemd. De vrucht bestaat grotendeels uit schil, en lijkt wel wat op een citroen of sinaasappel. Lees verder »

Wat is een sukade biefstuk?

Voor sukade als biefstuk splitst de slager het vlees overdwars langs de dikke pees in het midden. Alle vliezen en pezen worden weggesneden, zodat er alleen mals vlees overblijft. De platte lap ziet er met een beetje goede wil uit als de onderkant van een strijkijzer vandaar de naam 'flat iron steak'. Lees verder »

Gerelateerd aan Wat is een sukade vlees?