Wat zit er in zwavelzuur?
Zwavelzuur is een chemische verbinding van zwavel met de empirische formule H2SO4. Het is een kleurloze, olieachtige, zeer stroperige en hygroscopische vloeistof. Zwavelzuur is een van de sterkste zuren en is zeer corrosief. Lees verder »
Waaruit bestaat zwavelzuur?
Zwavelzuur wordt gemaakt van zwavel. Zwavel is een gele vaste stof en zit in verschillende mineralen in de aardkorst. Het zit ook in aardolie, waar we de meeste zwavel uithalen om zwavelzuur van te maken. Door zwavel te verbranden (onder hoge druk) en daarna met water te laten reageren kun je zwavelzuur maken. Lees verder »
Wat is het gevaar van zwavelzuur?
Is deze stof veilig? Producten met zwavelzuur erin zijn veilig als je ze gebruikt volgens de adviezen op de verpakking. Zwavelzuur en producten waar veel zwavelzuur in zit kunnen bij contact met de huid leiden tot irritatie, roodheid, jeuk en in ernstige gevallen brandwonden. Zwavelzuur is ook schadelijk voor de ogen. Lees verder »
Waar is zwavelzuur goed voor?
Een van de grootste afnemers van zwavelzuur is de kunstmeststoffenindustrie. Daarnaast wordt het toegepast als elektrolyt in loodaccu's, als (industrieel) schoonmaakmiddel, bij de synthese van sulfaatzouten, bij de raffinage van aardolie, als droogmiddel voor gassen en als reagens bij organische syntheses. Lees verder »
- Hoe werd zwavelzuur vroeger genoemd?
- Hoe bereid ik me voor op een intern sollicitatiegesprek?
- Wat is de betekenis van intern?
- Wat zet je in een interne sollicitatie?
- Wat zijn goede vragen om te stellen tijdens een sollicitatiegesprek?
- Wat is een identificatiecode bij de bank?
- Wat is mijn identificatiecode van ABN AMRO?
- Wat moet je doen als je je identificatiecode bent vergeten?