Wat zit er op een Turkse pizza?
Het is gemaakt van deeg dat belegd is met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie. Dit wordt vaak bereid in een oven. Het kan als wrap opgerold gegeten worden maar vaak wordt het in kleinere stukken gesneden en als schotel geserveerd. Lees verder »
Wat zit er in Turkse pizza kaas?
Wat zit er in Turkse pizza kaas? Een deegje belegd met gehakt, ui, tomaten en verse kruiden. Het wordt vaak voorbereid in de oven. Wordt vaak bij Turkse eettentjes verkocht. Lees verder »
Wie heeft de Turkse pizza gemaakt?
Lahmacun komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Anatolië. Het is nomadenvoedsel, bedacht om snel en makkelijk onderweg te maken en met de hand te eten, waar je ook bent. Het is streetfood, oude stijl. Tegenwoordig wordt het in Turkije dan ook verkocht in straatstalletjes. Lees verder »
Wat is het verschil tussen durum en Lahmacun?
Het enige verschil is dat de dürüm wrap is gemaakt van tarwemeel in plaats van maïsmeel. Een dürüm met döner (dürüm-döner) is een populair gerecht in Turkije maar ook in veel westerse landen, waaronder Nederland en België. Lees verder »