Welk geloof in India?
Religie speelt een belangrijke rol in het leven van de Indiërs. De meeste zijn hindoe (80 procent) of moslim (13 procent). Verder zijn er christenen (2 procent), sikhs (2 procent), boeddhisten, jains, joden en aanhangers van het zoraisme en de Baha'i. Lees verder »
Wat geloven hindoes?
De meeste hindoes geloven in één goddelijke kracht in het universum, genaamd Brahma. Andere goden worden gezien als gedaantes van deze goddelijke kracht. Net als de christenen kennen de hindoes een drie-eenheid: Brahma (de schepper), Vishnu (de beschermer) en Shiva (de verwoester). Lees verder »
Welk geloof komt het meest voor in India?
De overgrote meerderheid van de Indiërs (ongeveer 82%) is hindoe. Het percentage moslims bedraagt 11,3%. Verder zijn er christenen, sikhs, boeddhisten, jains, joden, parsi's, aanhangers van de Baha'i en animisten. Lees verder »
Wat is verboden in het hindoeïsme?
Hindoeïsme is een godsdienst die met name in India wijd verbreid is. In de hindoeïstische traditie werden marteling en mishandeling al in de 3e eeuw v.C. verboden. Oude hindoeïstische teksten zijn ook gekant tegen de doodstraf. Krijgsgevangenen moeten humaan worden behandeld en zo snel mogelijk vrijgelaten. Lees verder »
Waarom is koe heilig in India?
Heilige koe Een van de redenen dat koeien heilig zijn, is omdat hindoes geloven dat de oermoeder wel eens de vorm van een koe aanneemt. Koeien zijn ook belangrijk vanwege hun melk en mest. Koeienpoep wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als brandstof om huizen mee te verwarmen. Lees verder »