Welke afdelingen zijn er in de horeca?

De verschillende afdelingen binnen een horecabedrijf In een restaurant heb je bijvoorbeeld de afdeling bediening en de afdeling keuken. Soms is er ook een aparte afdeling voor de afwas en schoonmaak, de verkoop, de administratie en de receptie. Lees verder »

Welke afdelingen zijn er in een hotel?

Er zijn verschillende soorten hotels en binnen die hotels zijn er natuurlijk ook weer verschillende banen. Vaak worden de verschillende afdelingen onderverdeeld in de divisies Rooms Division, Food & Beverage, Maintenance, Sales & Marketing en Accounting & General. Lees verder »

Wat is runner in horeca?

Runner. Bij een runner kun je denken aan een hardloper of koerier. In de horeca wordt de functienaam runner soms gebruikt voor een medewerker die in de bediening staat Bij deze functie kunnen de taken uiteenlopen van mise-en-place werkzaamheden tot het uitserveren van gerechten en drankjes. Lees verder »

Wat moet een horeca medewerker kunnen?

Om de gast tevreden te stellen is het daarom belangrijk dat de medewerkers gastgericht zijn. Dit betekent een goed inlevingsgevoel, zeer flexibel zijn, grote mensenkennis, goed kunnen luisteren en communiceren en het leuk vinden om iets voor andere mensen te kunnen betekenen. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke afdelingen zijn er in de horeca?