Welke dino's bestaan er nog?

Dinosaurus betekent letterlijk 'verschrikkelijke hagedis'. Dinosauriërs zijn reuzen-reptielen. De dinosauriërs leven nu niet meer. Lees verder »

Welke nog levende diersoort is het meest verwant aan de dinosaurus?

De kip staat genetisch gezien dichter bij de dinosaurus dan andere vogels, zo blijkt uit nieuw wetenschappelijk onderzoek. Kippen hebben relatief weinig genetische veranderingen ondergaan sinds ze zich afsplitsten van gevederde dinosaurussen. Lees verder »

Bron: www.nu.nl

Hoeveel dino's zijn er op de wereld?

Het aantal ontdekte dinosaurussoorten is de afgelopen jaren flink gestegen. In 1990 waren er 285 geslachten beschreven, en in 2006 lag dit aantal op 527 geslachten en circa 630 soorten. Tegenwoordig kennen we er zo'n. Lees verder »

Bron: wibnet.nl

Wat als de dino's niet waren uitgestorven?

Als er verder ook geen andere catastrofes hadden plaatsgevonden, geen dodelijke plagen, uitbarstende vulkanen, tsunami's, dan hadden dinosauriërs er vandaag de dag nog steeds kunnen zijn. Lees verder »

Hoe is de dinosauriërs uitgestorven?

Op een dag, 66 miljoen jaar geleden, kwam aan bijna al het leven op aarde een plotseling en apocalyptisch einde toen het tijdperk van de dinosauriërs op gewelddadige wijze werd beëindigd met de inslag van een asteroïde. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke dino's bestaan er nog?