Welke eieren kun je eten?
Dat zijn voor het overgrote deel kippeneieren. Maar in principe zijn alle eieren van vogels veilig voor menselijke consumptie. Naast die van de kip worden ook eenden- en ganzeneieren vaak gegeten. Maar de eieren van de kwartel, fazant, kalkoen, emoe en struisvogel staan eveneens geregeld op het menselijke menu. Lees verder »
Kun je eendeneieren eten?
Eendeneieren zijn groter dan kippeneieren en hebben een meer uitgesproken smaak. Deze eieren kunnen, net als de kippenvariant, worden gekookt, gebakken of gepocheerd. Lees verder »
Is het goed om elke dag een ei te eten?
Eieren zijn rijk aan cholesterol (ongeveer 200 mg per ei), maar ze zijn ook een goede en goedkope bron van eiwitten, B-vitaminen, vitamine A en D en mineralen zoals selenium, ijzer en zink. Voor gezonde mensen kan een dagelijks eitje geen kwaad, het verhoogt de kans op hart- en vaatziekten niet. Lees verder »
Kun je een Duivenei eten?
Zet dit voor het opdienen nog enkele minuten in de oven. Duivenei Deze wegen slechts 15 gram. Ze zijn prachtig om te zien, maar verder niet bijzonder qua smaak. Kwartelei Deze aantrekkelijke kleine gespikkelde eitjes die 15-20 gram wegen kunnen op dezelfde manier als kippenei worden gekookt, alleen korter. Lees verder »