Welke Fiep maakte illustraties van Jip en Janneke?

Wie ook een belangrijke rol speelde bij die pagina was Fiep Westendorp. Die naam doet misschien een belletje rinkelen bij Pluk van de Petteflet of Jip en Janneke maar de illustrator deed meer dan het tekenen van figuren bij de verhalen van Annie M. G. Schmidt. Haar feministische werk was minstens zo toonaangevend. Lees verder »

Welke Fiep maakte de illustratie voor Jip en Janneke?

Bij Fiep Westendorp (1916-2004) denken we misschien het eerst aan Jip en Janneke, maar het oeuvre van de tekenares was veel groter dan dat. Tekenen vond ze het leukste wat er was. Ze tekende zelfs zoveel dat na haar dood boekjes en tekenfilms konden worden gemaakt van het door haar gemaakte materiaal. Lees verder »

Bron: onh.nl

Wie maakt de tekeningen van Jip en Janneke?

De verhaaltjes werden geïllustreerd door een andere vaste Paroolmedewerkster, Fiep Westendorp, die ook veel andere verhalen van Annie M.G. Schmidt van illustraties heeft voorzien. De illustraties van Westendorp waren volgens de Britse uitgever niet geschikt voor de Engelse markt. Lees verder »

Wie maakte de tekeningen voor Annie M.G. Schmidt?

Het was geïllustreerd door Fiep Westendorp, die tot 1997 tekeningen zou maken bij Schmidts werk. Een andere bekende illustrator met wie Schmidt samenwerkte, was Wim Bijmoer. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke Fiep maakte illustraties van Jip en Janneke?