Wie is de illustrator van Jip en Janneke?

In het bekende boek door Annie M.G. Schmidt zijn alle verhalen van Jip en Janneke verzameld. De verhalen zijn voorzien van mooie tekeningen van illustrator Fiep Westendorp. Lees verder »

Wie was de illustratrice van Jip en Janneke?

Wie ook een belangrijke rol speelde bij die pagina was Fiep Westendorp. Die naam doet misschien een belletje rinkelen bij Pluk van de Petteflet of Jip en Janneke maar de illustrator deed meer dan het tekenen van figuren bij de verhalen van Annie M. G. Schmidt. Haar feministische werk was minstens zo toonaangevend. Lees verder »

Wie heeft de tekeningen gemaakt van Jip en Janneke?

Bij Fiep Westendorp (1916-2004) denken we misschien het eerst aan Jip en Janneke, maar het oeuvre van de tekenares was veel groter dan dat. Tekenen vond ze het leukste wat er was. Ze tekende zelfs zoveel dat na haar dood boekjes en tekenfilms konden worden gemaakt van het door haar gemaakte materiaal. Lees verder »

Bron: onh.nl

Waarom Jip en Janneke niet meer mogen?

Dat de boeken van Jip en Janneke 'echt niet meer kunnen'. Ze zijn te ouderwets volgens het Utrechtse Statenlid Julie d'Hondt (PvdA), omdat ze stereotiepe rollen van man en vrouw bevestigen. Ze deed haar uitspraken in een debat over Zwarte Piet die uit de Openbare Bibliotheek wordt verbannen. Lees verder »

Bron: www.nd.nl
Gerelateerd aan Wie is de illustrator van Jip en Janneke?