Welke landen steunen Marokko?

Aanvankelijk erkenden 81 landen het als een onafhankelijk land, maar veertig daarvan hebben hun erkenning ingetrokken. De annexatie door Marokko wordt internationaal niet erkend, maar wordt wel gesteund door leden van de Arabische Liga en door 25 staten. Lees verder »

Hoeveel dialecten heeft Marokko?

Taal Marokko Er zijn ten minste vier verschillende talen die regelmatig gebruikt worden in het gehele land. Arabisch is de officiële taal in Marokko, maar het lokale dialect Darija, dat afwijkt van het officiële Arabisch, wordt door de bevolking het meest gebruikt in het dagelijkse leven. Lees verder »

Wie erkent de Westelijke Sahara?

De Westelijke Sahara is een gebied dat geclaimd wordt door de SADR en Marokko. Het gebied is geannexeerd door Marokko. De annexatie wordt internationaal erkend door o.a de Verenigde Staten. Lees verder »

Welke landen steunen Polisario?

Polisario is een onafhankelijkheidsbeweging voor de Westelijke Sahara die opgericht werd op 10 maart 1973. Ze maakt aanspraak op het door Marokko en Mauritanië in februari 1976 verdeelde, voormalige Spaanse gebied (Spaanse Sahara). Lees verder »

Waar ligt de Westelijke Sahara?

De voormalige Spaanse kolonie Westelijke Sahara is het enige gebied in Afrika dat wordt bestuurd onder toezicht van de Verenigde Naties (VN). Sinds 1975 oefent Marokko feitelijk gezag uit in het grootste deel van de Westelijke Sahara. Lees verder »

Bron: www.rvo.nl
Gerelateerd aan Welke landen steunen Marokko?