Welke peren voor sap?

Perensap maken, soms ook wel diksap genoemd, kun je zowel met rijpere peren, als met peren doen die nog niet helemaal rijp zijn. Vooral de smaak is verschillende tussen beide maakmethoden. En dat komt omdat de peren zoeter worden naarmate ze rijper worde. Lees verder »

Welke peren zijn geschikt om te stoven?

In de handel zijn er een paar bekende stoofperen; de Gieser Wildeman en de Saint Remy. Maar ook de winterrietpeer en de zoete brederode zijn nog weleens terug te vinden in landwinkels. Lees verder »

Wat zijn de lekkerste peren?

Pyrus communis Conference Hierbij staat Pyrus voor peer en is Conference de soort peer. Deze perenboom is één van de meest bekendste peren en heeft ook een lekkere smaak. Deze peer kan je herkennen aan zijn bruinere onderkant die naar boven groen wordt. Wanneer je gele peren ziet in de supermarkt, dan zijn ze overrijp!25 nov. Lees verder »

Hoe weet je of een peer een stoofpeer is?

Een stoofpeer is kleiner en harder dan de gewone peer. De stoofpeer wordt niet rauw gegeten, maar gestoofd zijn ze heerlijk. Gestoofde peren zijn een traditioneel en oer-Hollands gerecht. Tegenwoordig zijn er nog veel liefhebbers voor deze kruidige, zoete peertjes. Lees verder »

Gerelateerd aan Welke peren voor sap?