Welke soorten jam zijn er?
- Aardbeienjam.
- Abrikozenjam.
- Bosvruchtenjam.
- Bramenjam.
- Kersenjam.
- Kweeperenjam.
- Pruimenjam.
- Rozenbotteljam.
- Lees verder »
Is er een verschil tussen jam en confituur?
Jam wordt gemaakt met stukken fruit of groente en suiker. Deze term wordt vooral in Nederland gebruikt. Wat ze in Nederland jam noemen, heet in België confituur. Lees verder »
Wat is de gezondste jam?
Jam of confituur: eerst suiker, dan fruit Deze grote hoeveelheid suiker heeft naast een zoete smaak een conserverende werking en maakt het veilig om jam zonder kunstmatige toevoegingen langer te bewaren. Jams zijn ook gebonden aan een wettelijke hoeveelheid fruit. Voor extra jam is dat ten minste 45%. Lees verder »
Wat is het verschil tussen jam en spread?
'Confituur' is een ander woord voor jam. 'Fruitbeleg' wordt op dezelfde manier gemaakt maar er is als zoetmiddel geen suiker gebruikt maar bijvoorbeeld appeldiksap of agavesiroop. Zit er minder dan 60% suiker in een jam of beleg dan krijgt het een fantasienaam als 'fruitspread'. Lees verder »
Wat is het verschil tussen jam en compote?
Een compote heeft meer weg van een moes dan jam en wordt ook gemaakt van fruit en suiker. Het grote verschil is dat het niet zo stevig is en er wordt dan ook geen pectine of ander geleermiddel aan toegevoegd. Vaak zitten er ook nog stukjes fruit in verwerkt, wat het weer onderscheidt van een traditionele moes. Lees verder »