Welke soorten olijven zijn er?
- Kalamata olijven. Kalamata (of Calamata of Kalamon) olijven zijn wellicht de allerbekendste Griekse olijven en worden ook weleens de koning van de Griekse tafelolijven genoemd. ...
- Niçoise. ...
- Taggiasche olijven/Liguria. ...
- Manzanilla olijven. ...
- Nocellara. ...
- Cerignola.
- Lees verder »
Hoeveel soorten olijven zijn er?
De olijf is de vrucht van de olijfboom (Olea europaea), een boom van de olijffamilie (Oleaceae). Het geslacht Olea telt ongeveer 20 soorten met een groot verspreidingsgebied, voornamelijk in de Oude Wereld. De olijf zelf wordt gegeten, uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen. Lees verder »
Welke olijven zijn het gezondste?
Een rijpe zwarte olijf is te zacht om te ontpitten en bevat dus nog hun pit. Deze versie is dus wel onbewerkt en heeft het langst gerijpt, waardoor er erg veel voedingsstoffen inzitten. Zwarte olijven bevatten net iets meer ijzer dan groene olijven. Lees verder »
Wat zijn de beste olijven?
Vanochtend ontdekten we chinotto, een van de onbekende lekkernijen van de regio Ligurië. Natuurlijk ontbreekt tijdens ons culinaire bezoek aan de regio ook de kleine, paars/groene lokale beroemdheid niet: de taggiasca-olijf. Velen noemen het een van de lekkerste olijven ter wereld… Dat moet geproefd worden!22 jun. Lees verder »
Wat is het verschil tussen groene en zwarte olijven?
Groene en zwarte olijven groeien aan dezelfde boom, de Olea. Het verschil zit 'm in de plukperiode. Groene olijven zijn eigenlijk nog niet rijp, zwarte olijven hangen al wat langer aan de tak. Een natuurlijk gerijpte olijf heeft een donkerbruine, paarse kleur. Lees verder »