Wie is de eigenaar van Triodos Bank?

Triodos is door middel van certificaten van aandelen eigendom van een groeiende groep particuliere beleggers, en een klein aantal institutionele beleggers zoals Rabobank en Delta Lloyd die participaties van minder dan 6% bezitten. Lees verder »

Is de Triodos Bank betrouwbaar?

Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. De bank investeert het geld van haar klanten alleen in projecten die bijdragen aan een groene en eerlijke maatschappij. Bij deze bank kun je terecht voor het openen van een betaal- of spaarrekening. Lees verder »

Wat is er aan de hand met Triodos?

In januari 2021 bereikte het huidige handelssysteem zijn grenzen. Ondanks de financiële gezondheid van de bank is er een gebrek aan evenwicht tussen vraag en aanbod van certificaten. Triodos Bank is tegenpartij in alle aan- en verkopen in certificaten. Triodos Bank mag wettelijk niet meer dan 3% (€36 mln.) Lees verder »

Waarom is Triodos zo duur?

Het voortdurend ontwikkelen van veiligheidssystemen brengt kosten met zich mee. Triodos Bank streeft voor haar betaalrekeningen naar een kostendekkend tarief. Dit leidt tot een reële prijs die zowel bovengenoemde kosten als ook baten en risico's evenwichtig verdeelt over al onze producten en belanghebbende. Lees verder »

Gerelateerd aan Wie is de eigenaar van Triodos Bank?