Wordt zout in Nederland gejodeerd?

Jodium is een belangrijk onderdeel van schildklierhormonen, die cruciaal zijn voor groei en stofwisseling. In Nederland bevatten voedingsmiddelen van nature niet voldoende jodium en daarom wordt gejodeerd keuken- en bakkerszout gebruikt . Lees verder »

Welk zout is gejodeerd?

Bakkerszout is keukenzout waaraan 50 tot 65 mg jodide per kg zout is toegevoegd. Aan bakkerszout is jodide toegevoegd omdat langdurig jodiumtekort schade aan de gezondheid kan berokkenen. Een teveel aan jodium kan echter ook schadelijk zijn. Lees verder »

Is jodiumbrood verplicht in Nederland?

In 1968 echter werd door wijziging van het zogenaamde 'Broodbesluit' het gebruik van gejodeerd broodzout verplicht gesteld voor alle bakkers in Nederland. Hiermee werd brood de belangrijkste bron van extra jodium en leek de jodering van keukenzout niet meer nodig. Lees verder »

Bron: www.ntvg.nl

Welke zouten zijn gejodeerd?

Gejodeerd zout is zout dat kleine hoeveelheden natriumjodide of kaliumjodide bevat. Het is gewoon zout dat met kaliumjodaat is besproeid. Het ziet er hetzelfde uit en smaakt hetzelfde! Het meeste keukenzout dat tegenwoordig wordt gebruikt, is gejodeerd en biedt veel voordelen. Lees verder »

Gerelateerd aan Wordt zout in Nederland gejodeerd?