Waar halen wij zout vandaan?

Verdamping wordt op grote schaal gebruikt om keukenzout uit zeewater te winnen. Zeewater wordt opgevangen en in ondiepe meren bewaard. De warmte van de zon verdampt het water in ondiepe meren na verloop van tijd, waardoor keukenzout als vaste stof overblijft. Veel zouten zijn opgelost in zeewater. Lees verder »

Waar halen we in Nederland zout vandaan?

Waar vindt zoutwinning plaats? In Nederland zijn drie bedrijven die op drie plaatsen steenzout (natriumchloride: keukenzout) winnen: in Twente bij Hengelo (Nobian), in Groningen bij Heiligerlee en Zuidwending (Nobian) en onder de Waddenzee bij Harlingen (Frisia). Bij Veendam (Nedmag) wordt magnesiumzout gewonnen. Lees verder »

Bron: www.sodm.nl

Is keukenzout hetzelfde als gewoon zout?

Tafelzout. Tafelzout ook wel keukenzout genoemd is het meest gebruikte type onder de verschillende soorten zout. Deze zoutsoort is er een dat in Nederland wordt gewonnen, onder andere in Oosterschelde, Groningen en Twente. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar halen wij zout vandaan?