Hoe druivenbladeren bewaren?

Je blancheert ze kort in zout water, dan dep je ze droog, je maakt mooie stapeltjes en dan vries je ze in plastic zakjes verpakt in. Je kunt ze ook ingemaakt bewaren (in een pot gevuld met behoorlijk zout water) in de koelkast. Lees verder »

Hoe bewaar ik druivenbladeren?

  • Maak in een pan pekelwater aan met pekel- of natuurzout, geen gezuiverd zout. Gebruik zoveel zout dat een ei blijft drijven. ...
  • Leg de druivenbladeren met de ruggen naar boven in een pot of bak waar je makkelijk met je hand in kan en. giet het pekelwater erop totdat er geen lucht meer uit komt.
  • Lees verder »

Wat te doen met druivenbladeren?

Je kunt druivenblad rauw eten. Je kunt het prima verwerken als alternatief voor sla, spinazie of boerenkool, je kunt ze in reepjes snijden en roerbakken, en je kunt ze dus gebruiken als vellen om voedsel in op te rollen voor bijvoorbeeld aperitiefjes/hapjes. Lees verder »

Kun je alle wijnbladeren eten?

Ingrediënten. Maak de druivenbladeren klaar voor gebruik: verse jonge bladeren kun je zo eten, even wassen en drogen of kort blancheren. Voor ingemaakte bladeren is goed afspoelen soms al genoeg maar anderen moet je eerst weken in schoon warm water en het water net zo vaak wisselen totdat ze niet meer te zout smaken. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe druivenbladeren bewaren?