Hoe gezond is andijvie?
Andijvie is rijk aan vitamine A en C, en aan mineralen als calcium, ijzer en kalium. Ook bevat andijvie veel vitamine K, wat belangrijk is voor de aanmaak van bloed en botten. Eens wat anders dan een andijviestamppot, bereid dan deze tortillamandjes met andijvie en gegrilde kip! Lees verder »
Is andijvie goed voor je darmen?
Daarnaast draagt het eten van andijvie ook bij aan een gezonde stoelgang, dit komt doordat andijvie allerlei gezonde vezels bevat die goed zijn voor de darmen. Wanneer u regelmatig andijvie eet, kan dit ervoor zorgen dat voedingsstoffen beter worden opgenomen en dat eventuele gifstoffen sneller worden afgevoerd. Lees verder »
Kun je rauwe andijvie eten?
Je kunt andijvie zowel rauw als gekookt eten. Rauw is andijvie erg lekker in een salade of stamppot. Maak bijvoorbeeld eens een andijviesalade met ingrediënten als fruit, ei, kaas en uitgebakken spek. Of voeg eens reepjes zongedroogde tomaat toe aan je andijviestamppot. Lees verder »
Hoe vaak andijvie eten?
Wie van spinazie, sla of andijvie houdt, hoeft zich niet meer in te houden: volgens het Voedingscentrum blijkt uit nieuw onderzoek dat het eten van deze nitraatrijke groenten niet gevaarlijk is. Tot nu toe raadde het Voedingscentrum aan om maximaal twee keer per week groente met veel nitraat te eten. Lees verder »
Is andijvie laxerend?
Andijvie werkt vochtafdrijvend en laxerend waardoor gifstoffen sneller het lichaam verlaten en voedingsstoffen beter opgenomen worden. Ook wordt het bloed gereinigd en komt het eten van andijvie ten goede aan het zenuwstelsel en de ogen. Lees verder »
Wat is het verschil tussen boerenkool en andijvie?
Hoewel andijvie, officieel genoemd cichorum endivia, een bladgroente is die in het rijtje van spinazie en boerenkool thuishoort, is deze groente net iets minder populair voor de maaltijd. Dit heeft met name te maken met een klein bittertje dat terug te vinden is in deze bladgroente. Lees verder »