Hoe krijg je sucadelappen zacht?

Het absolute geheim om een goede sucade te krijgen is lang sudderen en een zuurtje toevoegen. Dit kan door wijn, tomaat, azijn of citrus mee te stoven omdat dit zuur bevat. En het zuurtje zorgt er voor dat het vlees zacht wordt. Lees verder »

Wat doen als stoofvlees niet zacht wordt?

-Voeg zuren aan je vlees toe, zoals (rode) wijn, azijn , bier, tomatenpuree of mosterd. De zuren die hierin zitten zorgen ervoor dat het bindweefsel in vlees wordt afgebroken waardoor het vlees mals wordt. Lees verder »

Hoe krijg je stoofvlees goed sappig?

Temperatuur is net zo belangrijk: je moet minstens de 72 °C passeren voor sappig vlees. Dan heb je echter nog wel veel tijd nodig: hoe lager de temperatuur, hoe langer de bereidingstijd. Lees verder »

Bron: www.teest.nl

Hoe krijg je rundvlees lekker zacht?

In runderlap zit flink wat bindweefsel en dat is taai. Toch kun je runderlap zo bereiden dat het vlees heerlijk zacht wordt. Je kunt het vlees langzaam gaar stoven, houd de temperatuur dan onder het kookpunt: 70-80℃. Wanneer je de runderlap op hogere temperatuur stooft, kan het vlees droog worden. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe krijg je sucadelappen zacht?