Hoe lang moet kaas in een pekelbad?

De regel voor het pekelen is: 7 uur voor 1 kg kaas. Voor 500 grams kaasjes betekend dit dus: 3.5 uur pekelen. De zoute smaak in de kaas is tijdens de rijping niet meer te herstellen. Lees verder »

Hoe lang moet je kaas in pekel laten liggen?

Kaas van verschillende dichtheden en vormen heeft verschillende hoeveelheden tijd in de pekel nodig. Een algemene richtlijn is één uur per pond, per één inch dikte van kaas . Een zeer dichte, vochtarme kaas, zoals Parmezaanse kaas, heeft meer tijd nodig dan een vochtige open structuurkaas. Lees verder »

Waarom moet kaas in een pekelbad?

Na het persen van de kaas, wordt de kaas in een pekelbad gelegd. Dit zoutbad zorgt ervoor dat de kaas steviger wordt, maar heeft ook invloed op de houdbaarheid en smaak van de kaas. Na het pekelen moeten de kazen uitlekken. Als de kazen droog zijn worden ze op houten planken in de kaasopslag gelegd. Lees verder »

Bron: www.kaas.nl

Hoe maak je een pekelbad voor kaas?

Het maken van een pekelbad is eenvoudig. Meng 180-200 gram zout met één liter water om een zoutconcentratie van 18-20% te bereiken. Voeg eventueel calciumchloride toe voor extra stevigheid van je kaas. Koel het pekelbad vervolgens af tot 10-12°C. Lees verder »

Hoe bewaar je kaas in pekel?

Je kunt de overgebleven kaas gemakkelijk bewaren door je eigen pekelwater te maken. Meng gewoon 2 kopjes water met 2 theelepels koosjer zout en roer tot het zout is opgelost. Bewaar de overgebleven feta in het pekelwater en zorg ervoor dat de kaas volledig bedekt is . Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang moet kaas in een pekelbad?