Hoe lang wachten na bottelen?

Hoe lang wachten met bottelen? Laat het bier ook weer niet te lang staan voordat je het bottelt. Meestal volstaat een nagisting van 2 weken bij een temperatuur die gelijk is aan de die van de hoofdgisting. Als je langer dan 2 weken wilt nagisten wordt aangeraden om het laatste deel van de nagisting koud uit te voeren. Lees verder »

Hoe lang moet een bier rijpen?

De meeste bieren bereiken hun ideale ontwikkeling tussen de 5 en 8 jaar. Lambiek en geuze bieren kan je tien tot vijftien jaar laten liggen. Even geduld dus a.u.b. Ik plak op mijn bieren etiketjes met daarop de datum dat ik ze weggelegd heb. Lees verder »

Hoe lang duurt het om een bier te brouwen?

Hoe lang duurt het brouwen? Het brouwproces neemt in totaal 8 weken in beslag. Na een week kun je echter weer opnieuw brouwen, dit omdat je na een week het bier in flessen kunt tappen (bottelen) en het vat dus weer opnieuw kunt gebruiken. Lees verder »

Hoe lang duurt nagisting?

Nagisten volgt namelijk direct na de hoofdvergisting en is niets anders dan de vergisting die direct volgt na de hoge piek in de vergisting die vaak maar enkele dagen duurt. Het nagisten duurt wat langer totdat de volledige vergistingsgraad van de gistsoort is behaald. Lees verder »

Hoe krijg je meer koolzuur in je bier?

Door suiker toe te voegen bij het bottelen, kan je bier gaan hergisten op de fles. Er komt dan koolzuur in en het zorgt voor een schuimkraag. Als je te weinig suiker toevoegt, kan de hergisting misschien wat moeilijk op gang kome. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe lang wachten na bottelen?