Hoe moet je bier bottelen?

  • Maak voor het bottelen de benodigde hoeveelheid flesje steriel.
  • Vergeet niet de hevel ook steriel te maken.
  • Doe in, m.b.v de trechter, elk flesje suiker. ...
  • Vul, met een hevel de flesjes tot 2 cm van de rand.
  • Sluit de flesjes met de beugelsluiting of plaats een kroonkurk. ...
  • Spoel en droog alle flesjes af.
  • Lees verder »

Hoe Bottel je bier?

  • Meet het eind SG.
  • Maak alles goed schoon.
  • Bereid de benodigde bottelsuiker voor.
  • Hevel het bier naar de bottelemmer.
  • Vul de flesjes af.
  • Voorzie de flessen van kroonkurk.
  • Zet de flessen warm weg.
  • Lees verder »
Bron: hopblog.nl

Hoeveel suiker voor bottelen?

Voor het bottelen dient ongeveer 8 gram suiker per liter te worden toegevoegd. Het beste is hiervoor een suikeroplossing te gebruiken. Voor het toevoegen van zo'n oplossing kun je het beste een spuitje gebruiken. Hieronder een rekenvoorbeeld om te bepalen hoeveel suikeroplossing in de flesjes moet worden toegevoegd. Lees verder »

Welke temperatuur na bottelen?

Het mooiste is om na het bottelen het bier weg te zetten bij een temperatuur tussen de 20 en 25 ºC. Maar gewoon in een slaapkamer bij 17 ºC tot 20 ºC kan ook. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe moet je bier bottelen?