Hoe wijn bottelen?

De flessen waarin de wijn terecht komt, moeten brand- en brandschoon zijn. Dus ook vrij van reinigingsmiddelen. Voor het bottelen worden de flessen gewassen met soda of een ander basisch schoonmaakmiddel en worden nagespoeld met citroenzuur, bij voorkeur ook nog met opgelost sulfiet. Lees verder »

Hoe wijn maken stap voor stap?

  • Stap 1: Oogst. Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven! ...
  • Stap 2: Kneuzen. ...
  • Stap 3: Maceratie. ...
  • Stap 4: Alcoholische gisting. ...
  • Stap 5: Aftappen en persen. ...
  • Stap 6: Malolactische gisting. ...
  • Stap 7: Overhevelen en filteren. ...
  • Stap 8: Bottelen.
  • Lees verder »

Hoe wordt wijn gebotteld?

  • De wijnboer oogst de druiven uit de wijngaard.
  • Men verzamelt de druiven, al dan niet geperst, in vaten. ...
  • De wijnboer start de Alcoholische gisting, eventueel door gistcellen toe te voegen. ...
  • Optioneel past men ook een malolactische gisting toe, om de zuren in de wijn te verzachten.
  • Lees verder »

Hoe lang moet wijn klaren?

Stap 5 - Wijn klaren en bewaren Plaats het waterslot op de gistingsfles en laat vanaf nu geen zuurstof meer bij de most komen. Na 2-3 weken loopt de gisting terug en wordt de wijn al een beetje helder. Lees verder »

Wat is bottelen van wijn?

Een (deel van een) fabriek waar men dranken zoals frisdrank, vruchtensappen, bier of wijn in flessen doet, wordt een bottelarij genoemd. Na het reinigen van de flessen worden deze gevuld en vervolgens afgesloten met een kurk, kroonkurk, schroefdop of beugeldop. Lees verder »

Gerelateerd aan Hoe wijn bottelen?