Hoe sta je recht op je schaatsen?
"Maar recht op de schaats staan is heel belangrijk voor een juiste glijfase." De geschikte oefening volgens Wüst: ga op één been staan, verklein de kniehoek en hou de armen voor het lichaam. "Daarbij leer je allereerst om goed op een been te staan, wat nodig is voor die glijfase. Lees verder »
Wat als je niet kan schaatsen?
Heb je het schaatsen onder de knie, dan kun je je wagen aan de 'overstap' of 'het pootje'. Hierbij zet je af met het rechterbeen en in de bocht zet je je rechtervoet langs binnen over je linkervoet. Zo verlies je geen snelheid en na deze beweging schaats je gewoon weer verder. Lees verder »
Hoe word je goed in schaatsen?
Je been mag niet te veel in de schaats bewegen en moet goed vast zitten. Anders sloddert de schaats en dan kan je niet goed schaatsen. Een schaats is eigenlijk als een goede wandelschoen. Hoe beter de schaats rond voet en been zit, hoe beter het schaatsen zal gaa. Lees verder »
Waarom schaatsen zo strak?
Een zo strak mogelijke schoen schaatst het fijnst. Eén zijn met de schaats geeft stabiliteit en kracht. De voet moet wel ontspannen in de schaats zitten. Dus geen opgekrulde, bij elkaar gedrukte voet en tenen. Lees verder »
Waarom is schaatsen goed voor je?
Van schaatsen krijg je behalve een goede conditie ook sterkere spieren. Zo is bijvoorbeeld de afzet een krachttrainingsmoment en worden je armen gebruikt voor balans en extra snelheid. Voor wie wil afvallen, is het ook raadzaam een rondje te schaatsen. Na een uurtje op het ijs heb je namelijk al 400 calorieën verbrand. Lees verder »