Hoe werkt brouwen?
Het mout vermengen met water Het grove moutmeel wordt nu met water vermengd en verhit tot aan het kookpunt. Het brouwsel ruikt al naar bier en lijkt op pannenkoeken beslag. Het wordt een aantal keren verhit en weer afgekoeld. Door de verhitting gaan de enzymen die al bij het ontkiemen ontstaan zijn, hun werk doen. Lees verder »
Hoe werkt een brouwketel?
Bij de automatische brouwketel gebruik je een filterkuip die als het ware als een dubbele bodem werkt. De mout komt dus niet op de verwarmingselementen. Door de pomp die ingebouwd zit in de Arsegan wordt de wort rondgepompt: het wordt van onder weggepompt en komt terecht op de mout. Lees verder »
Hoe werkt een brouwerij?
Een brouwerij of voluit bierbrouwerij is een bedrijf dat bier (en in Japan ook sake) produceert. Brouwerijen waren vroeger meestal gevestigd in de buurt van een bron met geschikt water waarmee het bier gebrouwen werd. Tegenwoordig wordt veelal behandeld leidingwater gebruikt. Lees verder »
Hoe lang duurt het om je eigen bier te brouwen?
Laat het gebottelde bier een weekje staan om het daarna te proeven. Meestal wordt 2 weken aangehouden, maar dit verschilt per biertje. Concluderend kunnen we stellen dat het volledige brouwproces ongeveer een maand in beslag zal nemen, waarbij je ongeveer 10 uur actief bezig zal zijn. Lees verder »