Is een frikandel Nederlands?
Het begon allemaal in 1954 toen de eerste frikandel werd geïntroduceerd in de Nederlandse stad Dordrecht. Gerrit de Vries maakte toentertijd gehaktballen die hij vervolgens verkocht aan de horeca. Veel mensen waren groot liefhebber van zijn ronde gehaktwonderen. Lees verder »
Is een frikandel typisch Nederlands?
Een frikandel is een typisch Nederlandse snack. Ook in het buitenland (bijvoorbeeld in Spanje) is de frikandel op toeristische locaties te krijgen. In Duitsland is een frikadelle (dus zonder n) een platgeslagen hamburger, dus laat u niet verassen door de naa. Lees verder »
Hebben ze frikandellen in België?
Een frikadel is een soort gehaktbal die vooral in België gegeten wordt. Een frikandel is behalve in Belgische snackbars ook te vinden in Nederlandse snackbars; het is een gefrituurd worstje, gemaakt van gehakt vlees. In België wordt een frikandel ook wel curryworst genoemd. Lees verder »
Waar komt de frikandel speciaal vandaan?
Niet te verwarren met de frikadel, een ronde compacte gehaktbal. Een frikandel is een langwerpige, donkergekleurde staaf van verschillende soorten vlees die warm gefrituurd wordt gegeten.... Lees verder »
Wat is een frikadelle in Duitsland?
Frikadelle, let op het verschil in naam met onze frikandel, is een soort Duitse versie van de aloude Hollandse gehaktballe. Lees verder »