Is het erg als je een ei te lang kookt?

Als je het eitje te lang kookt, kan er dus een rand vormen of kan zelfs de hele dooier groen uitslaan. Hetzelfde chemische proces kan gebeuren bij een omelet of roerei: als je een gietijzeren pan gebruikt, reageert het ijzer in de pan op de zwavel in het eiwit. Gelukkig is deze reactie wel compleet onschuldi. Lees verder »

Is het erg als je eieren te lang kookt?

Als je het eitje te lang kookt, kan er dus een rand vormen of kan zelfs de hele dooier groen uitslaan. Hetzelfde chemische proces kan gebeuren bij een omelet of roerei: als je een gietijzeren pan gebruikt, reageert het ijzer in de pan op de zwavel in het eiwit. Gelukkig is deze reactie wel compleet onschuldi. Lees verder »

Hoe lang een ei koken?

Als je een ei (m) in het water doet vanaf het moment dat het water kookt: Zacht ei 3-4 minuten. Halfzacht ei 5-6 minuten. Hard ei 8 minuten. Lees verder »

Wat als een ei groen is?

Eieren worden groen als je ze te lang of op een te hoge temperatuur kookt. De verkleuring is een gevolg van een chemische reactie tussen de zwavel in het eiwit (dat tijdens het koken ontstaat) en het ijzer in de dooier. Lees verder »

Hoe lang moet een ei koken als het water kookt?

  • Zachtgekookt ei: 4 tot 5 minuten.
  • Zacht én hardgekookt ei: 6 tot 7 minuten.
  • Hardgekookt ei: 8 minuten.
  • Lees verder »
Gerelateerd aan Is het erg als je een ei te lang kookt?