Waar gebruik je aardappelzetmeel voor?

Aardappelzetmeel en aardappelzetmeelderivaten worden gebruikt in de voedingsindustrie onder andere in de Aziatische keuken voor noedels, dim sum en sauzen te binden, in winegums, borrelnootjes, chips, als bindmiddel in frankfurter worst, banketbakkersroom, beslag om mee paneren en te frituren, in soepen en knoedels en . Lees verder »

Wat kun je doen met aardappelzetmeel?

Aardappelzetmeel heeft een neutrale smaak en zorgt voor een heldere binding. Je kunt dit bindmiddel goed gebruiken voor het binden van bijv. jus, saus en compotes, maar ook bij stoofpeertjes. Maïzena maakt de saus ondoorzichtig en is ook neutraal van smaak. Lees verder »

Kan ik bloem vervangen door aardappelzetmeel?

Bloem voor alle doeleinden en tarwebloem zijn niet de beste alternatieven, maar zullen het werk in een mum van tijd doen. Gebruik dubbele hoeveelheid van bloem in plaats van aardappelzetmeel, en je recept zal in een mum van tijd dikker worden. Dit is natuurlijk geen een glutenvrij alternatief. Lees verder »

Is aardappelzetmeel hetzelfde als bloem?

Aardappelbloem of aardappelmeel is niet hetzelfde als aardappelzetmeel, en bijlange niet zo gekend. Aardappelzetmeel lijkt op maïszetmeel (maïzena): een licht, wit poeder met een neutrale smaak, dat je gebruikt om sausen te binden. Aardappelbloem is zwaarder, net als klassieke bloem. Het is glutenvrij. Lees verder »

Hoe binden met aardappelzetmeel?

Gebruik gelijke delen maïzena of aardappelzetmeel met melk of koud water. Meng het mengsel tot een papje. Voeg het papje al roerend door een warme saus of soep. Blijf roeren totdat het gerecht gebonden is. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar gebruik je aardappelzetmeel voor?