Wat is het verschil tussen aardappelmeel en aardappelzetmeel?
Aardappelbloem of aardappelmeel is niet hetzelfde als aardappelzetmeel, en bijlange niet zo gekend. Aardappelzetmeel lijkt op maïszetmeel (maïzena): een licht, wit poeder met een neutrale smaak, dat je gebruikt om sausen te binden. Aardappelbloem is zwaarder, net als klassieke bloem. Het is glutenvrij. Lees verder »
Waarom aardappelzetmeel?
Aardappelzetmeel heeft een neutrale smaak en zorgt voor een heldere binding. Je kunt dit bindmiddel goed gebruiken voor het binden van bijv. jus, saus en compotes, maar ook bij stoofpeertjes. Maïzena maakt de saus ondoorzichtig en is ook neutraal van smaak. Lees verder »
Waar gebruik je aardappelmeel voor?
Aardappelzetmeel in de keuken Zetmeel wordt gebruikt bij de bakken van gebak, koekjes, cake en crèmes. Om het niet over sauzen en soep te hebben. Aardappelzetmeel ontkomt uiteraard niet aan deze regel. In de zoute keuken wordt aardappelzetmeel gebruikt om vloeibare voorbereidingen te verdikken. Lees verder »
- Wat kan ik gebruiken in plaats van aardappelmeel?
- Waar wordt aardappelzetmeel voor gebruikt?
- Wat is de duurste universiteit?
- Welke universiteit staat het hoogst aangeschreven?
- Hoe slim moet je zijn voor Harvard?
- Wat is de beste universiteit van Nederland?
- Hoe gezond is suikerriet?
- Waar kan je suikerriet voor gebruiken?