Waar wordt het smeltpunt van boter door bepaald?

,,Het smeltpunt van boter wordt bepaald door de samenstelling van het melkvet dat erin zit.” Het winterrantsoen van koeien zorgt voor een andere vetsamenstelling. Lees verder »

Bron: www.ad.nl

Wat is het smeltpunt van boter?

Het smeltpunt van boter ligt meestal tussen de 26 en 32°C. Word je dik van boter? Buiten voedingsstoffen heeft roomboter ook een vetgehalte dat tussen de 80 en 90% ligt. Dat is met name verzadigd vet. Lees verder »

Wat is het kookpunt van boter?

Wanneer je boter kookt zit je zeker verkeerd, het kookpunt van boter (afhankelijk of je roomboter of iets anders gebruikt) ligt rond de 160 graden. Lees verder »

Wat betekent het als boter geel is geworden?

Boter is het best smeerbaar op kamertemperatuur. Dus misschien moet je het pakje boter gewoon op het aanrecht laten liggen? Pas op, door contact met zuurstof kan de boter geel verkleuren en oxideren. Dat betekent dat je boter ranzig wordt, en da's niet lekker om te eten. Lees verder »

Gerelateerd aan Waar wordt het smeltpunt van boter door bepaald?