Waar wordt mosterdzaad voor gebruikt?
Mosterdzaadjes zijn kleine balletjes van ongeveer 1 millimeter groot. In Europa wordt het veel gebruikt om mosterd van te maken, in het Oosten wordt het veel als specerij in gerechten verwerkt. De smaak van mosterd komt pas vrij als je het kneust of als het wordt vermengd met wate. Lees verder »
Waar kan ik mosterdzaad voor gebruiken?
Mosterdzaadjes komen van de mosterdplant en worden natuurlijk gebruikt om mosterd van te maken. Bovendien zijn ze een veelgebruikt kruid in de Indiase keuken. Zo geven ze smaak aan gerechten als dahl, bombay aardappeltjes en Indiase curry's. Lees verder »
Hoe gezond is mosterdzaad?
Er zitten heel wat vitaminen in mosterdzaad die gezond zijn; Vitamine E zorgt voor gezond bloed, is belangrijk voor de bloedstolling, sterkt de ogen, voorkomt ontstekingen en atherosclerose, vertraagt het verouderingsproces en is een natuurlijk conserveringsmiddel. Lees verder »
Is mosterdpoeder en mosterdzaad hetzelfde?
Mosterdpoeder is het gemalen gele mosterdzaad zonder velletjes en noemt men ook wel mosterdmeel. Mosterdmeel dient men aan te maken met een beetje koud water om zo de frisse kruidige smaak te verkrijgen. Lees verder »
Wat is de smaak van mosterdzaad?
Geel mosterdzaad heeft een pittige, scherpe smaak. Bruin mosterdzaad heeft een hete scherpe smaak en voor de liefhebbers van pikant is er het zwart mosterdzaad. Dit heeft een zeer scherpe en pikante smaak. Lees verder »